Kulttuurikurkkaus

Tapiola Sinfonietta on mukana tuomassa taidetta ja kulttuuria osaksi espoolaista varhaiskasvatuksen arkea. Orkesterin jäsenistä koottu kokoonpano vierailee syksyisin ja keväisin viikon ajan eri päiväkodeissa esiintymässä lapsille suunniteltujen sisältöjen kanssa. Kokonaisuudessaan Kulttuurikurkkaus kattaa kaikki Espoon 175 kunnallista päiväkotia. Kaupunki on jaettu kahdeksaan alueeseen, ja jokaisella alueella on oma, lukuvuosittain vaihtuvat teema.

Kulttuurikurkkauksen tavoitteena on lisätä varhaiskasvatuksen ja kulttuurin yhteistyön suunnitelmallisuutta ja molemminpuolista oppimista. Laadukas taiteellinen ja pedagoginen toiminta toteuttaa varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteita. Kulttuurikurkkaus lisää lasten osallisuutta ja yhdenvertaista oikeutta taiteen ja kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen.

Lisätietoja: Espoon kaupunki & Kulttuurikurkkaus  

Ilmoittautuminen Kulttuurikurkkaukseen tapahtuu päiväkotien ja kulttuuritoimijoiden kesken, ei julkista hakua. 

Sinfoniasuunnistus

Lähde sinfoniasuunnistukselle!

Ystävykset Varpu ja Pulmu ovat saaneet visaisen suunnistustehtävän, jonka ratkaisemiseksi he tarvitsevat orkesterin ja yleisön apua.
Päiväkotilapsille suunnatussa konsertissa kuullaan klassista musiikkia, tutustutaan orkesterisoittimiin ja ratkotaan yhdessä hauskoja tehtäviä. Matkalla eteen tulee kiperiäkin tilanteita. Miten ystävykset niistä selviävät?

Tarinallisen konsertin rooleissa ovat musiikkipedagogit Sari Kallioranta ja Tarja Luoma. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO:n kanssa.

Vapaa pääsy!

Seuraava sinfoniasuunnistus on syksyllä 2021. Päivämäärät vahvistetaan myöhemmin.

 

LISÄTIEDOT JA ESIINTYMISKYSELYT:
terhi.aaen@espoo.fi, puh. 046 877 2299