AVOIMET KENRAALIHARJOITUKSET

Orkesteri järjestää avoimia kenraaliharjoituksia konserttipäivän aamuna Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa syksyllä ja keväällä. Lukioryhmät voivat halutessaan tilata myös muusikkotapaamisen ennen harjoitusten alkua.

AIKATAULU
9.30-9.50 muusikkotapaaminen Tapiolasalin päälämpiössä
10.00-11.20 kenraaliharjoituksen ensimmäinen puolisko
11.20-11.40 tauko
11.40-13.00 kenraaliharjoituksen toinen puolisko
Muutokset mahdollisia.

HINTA
Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Miina Sivula
miina.sivula@espoo.fi
046-8772299

 

KEVÄÄN AVOIMET KENRAALIHARJOITUKSET
Muutokset mahdollisia
 
SAINT-SAËNS

BEETHOVEN VII

ROMANTIIKKAA

BEETHOVEN VIII

10.1.2020 Saint-Saëns

Pianon nuoreksi tsaariksi tituleerattu Alexandre Kantorow palaa solistiksi yhdessä isänsä ja Tapiola Sinfoniettan kunniakapellimestarin, Jean-Jacques Kantorowin kanssa. He jatkavat Saint-Saënsin pianoteosten kokonaisesitysten sarjaa. Ranskalaisen romantiikan lisäksi kuullaan Schubertin viides sinfonia, kunnianosoitus Mozartille, sekä improvisaation mestarin Frank Martinin jousietydejä.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

24.1.2020 Beethoven VII

”Beethovenin seitsemäs sinfonia on yleisön kestosuosikki, erityisesti sen toinen osa, joka tunnetaan useista elokuvista”, kertoo Klaus Mäkelä. Vierailijoiksi hän on kutsunut RSO:n konserttimestari Petri Aarnion sekä soolosellisti Tuomas Lehdon, jotka ovat solisteina Väinö Raition viehättävässä kaksoiskonsertossa viululle ja sellolle. Sokerina pohjalla on Ginasteran railakas kamariorkesteriteos Variaciones concertantes.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

31.1.2020 Romantiikkaa

Tammikuinen ilta täyttyy romantiikan musiikista, jota Tapiola Sinfonietta esittää kapellimestari Daniel Blendulfin johdolla. Richard Straussin käyrätorvikonserton solistina vierailee Katy Woolley, joka on instrumenttinsa häkellyttävimpiä nuoria taitajia. Konsertin päättää Brahmsin ensimmäinen sinfonia, jonka valmistuminen luonnoksista soivaan muotoon kesti yli kaksikymmentä vuotta.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

27.3.2020 Beethoven VIII

Tässä konsertissa kaikki teokset liittyvät Beethoveniin. Widmann ja Strauss ovat lainanneet teemoja hänen sinfonioistaan, ja Friedrich Wittin harvinaista ”Jena”-sinfoniaa luultiin alunperin Beethovenin säveltämäksi. Richard Straussin oboekonserton solistina on Tapiola Sinfoniettan hienostunut ja sävykäs äänenjohtaja Anni Haapaniemi, ja konsertin päättää Beethovenin kahdeksas sinfonia, joka on täynnä iloa ja leikkisyyttä.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

ILTAPÄIVÄKONSERTIT

Iltapäiväkonsertit ovat lyhkäisempiä kestoltaan kausikonsertteihin verrattuna, joihin ehtii osallistumaan koulupäivän aikana. Konserttien kesto on noin 45 minuuttia, jonka jälkeen pääsee nauttimaan leivoksesta kahvin tai teen kera! Syksyisin on kaksi konserttia ja keväällä kaksi.

AIKATAULU
Konsertti alkaa aina klo 14. Ryhmien olisi hyvä olla paikalla viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkua.

LIPUT JA HINTA
Lukiolasiryhmän pääsevät iltapäiväkonserttiin opiskelijahintaan 6 € per lippu (sisältäen leivoskahvit). Ryhmänvetäjä pääsee vapaalipulla sisään!
 

Lisätiedot ja ryhmävaraukset:
Arleena Torkko
arleena.torkko@espoo.fi
040 825 9606
 

SYKSYN 2019 ILTAPÄIVÄKONSERTIT
Iltapäiväkonsertti 1

Iltapäiväkonsertti 2

 
KEVÄÄN 2020 ILTAPÄIVÄKONSERTIT
Iltapäiväkonsertti 3

Iltapäiväkonsertti 4

Valokuva: Olli Häkämies

5.3.2020 Iltapäiväkonsertti 3

Vanhan musiikin arvostetuimpiin sopraanoihin lukeutuva Carolyn Sampson ja kapellimestari Pascal Rophé luovat läpileikkauksen ranskalaiseen musiikkiin. Bacrin väkevää sinfoniaa ja Cantelouben sovittamia Auvergnelaisia kansanlauluja.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

16.4.2020 Iltapäiväkonsertti 4

Taavi Oramo marssittaa kauden toisessa profiilikonsertissaan esiin suomalaisia uuden sukupolven säveltäjiä. Heta Ahon kolmessa laulussa Edith Södergranin teksteihin Oramo tuo esiin uuden puolen myös itsestään, kun hän asettuu laulusolistiksi. Meriheini Luodon teos kaikuu kuin äänet metsässä: yllättävästi ja mielikuvitusta ruokkien.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä.

HETKIÄ -KONSERTIT

Leppävaaran Sellosalissa konsertoidaan satunnaisesti sunnuntaisin Tapiola Sinfoniettan orkesterimuusikoiden omien kokoonpanojen konsertteja. Hetkiä -konserttisarja sisältää kamarimusiikkia!

AIKATAULU
Hetkiä-konsertit alkavat Sellosalissa aina kello 15. Ryhmien olisi hyvä olla paikalla viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkua.

LIPUT JA HINTA
Lukiolasiryhmän pääsevät iltapäiväkonserttiin opiskelijahintaan 6 € per lippu. Ryhmänvetäjä pääsee vapaalipulla sisään!

 

Lisätiedot ja ryhmävaraukset:
Arleena Torkko
arleena.torkko@espoo.fi
040 825 9606

 
SYKSYN 2019 HETKIÄ -KONSERTIT
HETKIÄ I

HETKIÄ II

HETKIÄ III
 

KEVÄÄN 2020 HETKIÄ -KONSERTIT

HETKIÄ IV

HETKIÄ V

HETKIÄ VI

26.1.2020 Hetkiä IV: London calling

Konsertin teokset ovat syntyneet 1700-luvun Lontoossa työperäisen maahanmuuton seurauksena. Manner-Euroopan muusikot tulivat kokeilemaan onneaan Lontooseen, jossa heitä houkutti vireä konserttielämä ja kustannustoiminta. Barokkiyhtye Claviculan muusikot alkuperäissoittimineen vievät kuulijat kolmensadan vuoden takaisen Lontoon tunnelmiin.

Lisätiedot ohjelmasta ja esiintyjistä.

15.3.2020 Hetkiä V: Kontrasteja

Kontrasteja-konsertti esittelee neljä tunnettua säveltäjää, joiden teoksissa klassinen musiikki kohtaa kansanmusiikin juurevat vaikutteet. Ohjelma avaa näkymiä kansanmusiikin maisemiin niin Venäjälle, Unkariin, Armeniaan kuin juutalaiseen klezmer-musiikin traditioon.

Lisätiedot ohjelmasta ja esiintyjistä.

26.4.2020 Hetkiä VI: Septettoja

Tapiola Sinfoniettan muusikot esittävät alkuperäissoittimin Beethovenin ensimmäisen menestysteoksen, septeton Es-duurissa. Ruotsalaisen Franz Berwaldin septetto on saanut innoituksensa tästä Beethovenin sävellyksestä, ja siitä tuli niin ikään säveltäjänsä menestysteos.

Lisätiedot ohjelmasta ja esiintyjistä.