KULPS!

Tapiola Sinfonietta deltar i kultur- och motionsstigen KULPS!, på vilken eleverna i Esbo grundskolor bekantar sig med sin hemstads kultur- och motionsmöjligheter.

KULPS! kallar

Tapiola Sinfoniettas KULPS!-konserter och verkstäder är gratis för skolor som får KULPS!-stöd. Skolorna ger information även om stöd för resekostnader i samband med konsertbesöket. Varje klass kan besöka en KULPS!-konsert en gång på våren och en gång på hösten.

Lågstadierna: nästa KULPS!-konsert för elever i åk 1-6 är i oktober 2018. Man kan anmäla sig från och med september 2018.

Foto av konsert Spöket på tvättlinan. Foto: Tapiola Sinfonietta 2016

Anmälning till KULPS!-konserter

Anmälan till KULPS!-konserterna sker med en blankett på Tapiola Sinfoniettas webbplats. Blanketten aktiveras i början av september 2018 för höstens konserter. Platserna fylls i anmälningsordning. Efter anmälan skickas en bekräftelse och mer information om förberedelser inför konserten till gruppens kontaktlärare.

Information:
Producent Miina Sivula
miina.sivula@espoo.fi
puh. 046 877 2299

Foto av konsert Spöket på tvättlinan. Foto: Tapiola Sinfonietta 2016

Konsttestarna

Finska Kulturfondens storprojekt Konsttestarna tar under tre års tid alla Finlands åttondeklassister med för att uppleva och bedöma konst. Tapiola Sinfonietta är djupt involverad i projektet. Kom och upplev Klasaribasaris beat tillsammans med orkestern och beatboxaren Felix Zenger!

Välkommen till Klasaribasari!

Är klassisk musik svår och elitistisk? För åttorna har Tapiola Sinfonietta planerat Klasaribasari-konserten, där den världsberömde beatboxaren Felix Zenger medverkar. De första konserterna var i Esbo kulturcentrum 22-23.11.2017 och fortsättning följer under våren 7-8.2.2018!

Läs mer: Konsttestarna

#taidetestaajat
#klasaribasari

Se en video från Klasaribasari

Välkommen till Klasaribasari! Kom i rätt stämning med hjälp av den här videon!

Doctor T.

Tero ”Doctor T.” Toivonen är stämledare för Tapiola Sinfoniettas valthorn, och är även känd som multi-instrumentalist, lärare och inbitet hockeyfan. För ett par år sedan doktorerade han i musik med publikarbete som sitt ämne – vad annars? Tusentals skolelever i tiotals Esboskolor har följt med Teros skolbesök. Gläd Tero – boka honom på ett skolbesök!

Doctor T. kommer till skolan

Under det en lektion långa interaktiva setet ger Tero prov på sina talanger som musiker och berättar om sitt arbete i Tapiola Sinfonietta. Han har med sig ett förstärkt valthorn och en rosa elbas.

Förfrågningar: miina.sivula@espoo.fi, puh. 046 877 2299.

 

Studiematerial

Bekanta dig med de studiematerial som Tapiola Sinfonietta har producerat och utnyttja dem i ditt undervisningsarbete.

Bli bekant med orkestern

I den här videon bekantar du dig med Tapiola Sinfonietta och orkesterns instrument under ledning av Tero ”Doctor T.” Toivonen.

 

Kroppsrytmer ur verket Spöket på tvättlinan

Kroppsrytmer ur verket Spöket på tvättlinan

Föreställningen Natten kommer ur verket Spöket på tvättlinan

Intervju med kompositören Timo Klemettinen (musik) och Tuula Korolainen (text)