YONA & TAPIOLA SINFONIETTA (Huvilatältet)

torsdag 19.8.2021 18.00 Gästkonsert
Från 47 €, Ticketmaster Huvilatältet
Köp biljett
torsdag 19.8.2021 18.00 Från 47 €, Ticketmaster Huvilatältet

I den mörknande augustikvällen hör vi i Huvilatältet sångaren och låtskrivaren Yonas sånger från hennes senaste album ’Uni johon herään’. Det samtidigt massiva och intima albumet döljer inget, sångerna har kommit till i livets ”gränsland”. Med sig har Yona sina drömmars orkester: det egna bandet tillsammans med Tapiola Sinfonietta. Konserten dirigeras av Taavi Oramo.

Konserterna är i Huvilatältet kl. 18.00 och 21.30.

I samarbete med Helsingfors festspels program. 

 

Artister

Program

Yona

Yonas sånger från det nya albumet ’Uni johon herään’

Yonas album Uni johon herään publicerades 26.3.2021. Det eklektiska popalbumet har spelats in tillsammans med Esbo stadsorkester Tapiola Sinfonietta. Att göra en skiva tillsammans med en symfoniorkester har länge varit Yonas dröm. Enligt artisten är Uni johon herään ett ”album från gränslandet”. Det samtidigt massiva och intima albumet döljer inget.

”Jag ville göra en skiva som har djup men är underhållande. Jag ville att den är ärlig och realistisk men samtidigt även sagoskimrande, för vi behöver alltid drömmar även om de är lite svåra, för när de någon gång förverkligas tvingas vi igen en gång konstatera att livet inte blev färdigt – och kanske inte ens bättre.”

På skivan och under konserten dirigeras Tapiola Sinfonietta av dirigenten Taavi Oramo. För orkesterarrangemangen står Anssi Växby, Sami Baldauf, Jarkko Riihimäki och Antti Kujanpää.

Yona (egentligen Johanna Rasmus) släppte sitt debutalbum Pilvet liikkuu, minä en år 2010, och för skivan fick hon Emma-priset för Årets debutant. Den mångdimensionella artisten har gett ut åtta studioalbum och är känd för sin musikaliska skicklighet inom genre som genre.

Visa alla konserter