YONA & TAPIOLA SINFONIETTA (Musikhuset)

måndag 22.11.2021 20.00 Gästkonsert
Från. 65 €, Ticketmaster Musikhuset
Köp biljett
måndag 22.11.2021 20.00 Från. 65 €, Ticketmaster Musikhuset

Sångaren och låtskrivaren Yona förverkligade sin långvariga dröm, en gemensam skiva med en symfoniorkester. Det känsliga och mäktiga albumet ’Uni johon herään’ publicerades i mars 2021 och nu är det dags för skivreleasekonsert. Den samtidigt massiva och intima albumet döljer inget, sångerna har kommit till i livets ”gränsland”. 

 Tapiola Sinfonietta och Yonas eget band leds av dirigenten Taavi Oramo. För orkesterarrangemangen står Jarkko Riihimäki, Anssi Växby, Sami Baldauf och Antti Kujanpää. Yona har publicerat sammanlagt sju studioalbum och är känd för sin musikaliska skicklighet inom många olika genrer. År 2010 fick hon Emmapriset för Årets debutant. Den mångdimensionella artisten har gett ut åtta studioalbum och är känd för sin musikaliska skicklighet inom genre som genre. 

 

Artister

Program

Yonas sånger från det nya albumet ’Uni johon herään’

Yonas sånger från det nya albumet ’Uni johon herään’

Yonas album Uni johon herään publicerades 26.3.2021. Det eklektiska popalbumet har spelats in tillsammans med Esbo stadsorkester Tapiola Sinfonietta. Att göra en skiva tillsammans med en symfoniorkester har länge varit Yonas dröm. Enligt artisten är Uni johon herään ett ”album från gränslandet”. Det samtidigt massiva och intima albumet döljer inget. 

 ”Jag ville göra en skiva som har djup men är underhållande. Jag ville att den är ärlig och realistisk men samtidigt även sagoskimrande, för vi behöver alltid drömmar även om de är lite svåra, för när de någon gång förverkligas tvingas vi igen en gång konstatera att livet inte blev färdigt – och kanske inte ens bättre.” 

Visa alla konserter