Tunne orkesterisi -luentosarja

TUNNE ORKESTERISI

Tunne orkesterisi -tilaisuuksissa klassinen musiikki avautuu eteesi sanoina, sävelinä ja kuvina. Mielenkiintoisesti polveilevia luentoja isännöi MuM Ville Komppa, jonka kanssa keskustelmassa on Tapiola Sinfoniettan solisteja ja kapellimestareita. Luennoilla soitetaan runsaasti musiikkinäytteitä ja tutustutaan myös kyseisten aikakausien kuvataiteeseen. Yleisö voi esittää myös omia kysymyksiään.

TUNNE ORKESTERISI -LUENNOT SYYSKAUDELLA 2020:

Wieniläisklassismi on laulua ja tanssia
Keskiviikko 9.9. klo 16.30-18.00
Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
Vapaa pääsy.

Millaisia musiikin esityskäytännöt olivat wienilisklassismin aikakaudella? Miten yleisö otti vastaan Mozartin musiikin? Entä miten wieniläisklassinen orkesteri suhteutuu nykyaikaan kokoonpanoltaan ja ohjelmistoltaan? Tutustu näihin ja moniin muihin wieniläisklassisen ajan näkymiin VIlle Kompan ja taiteilijavieraiden seurassa.

Miten syntyvät sointivärit?
Keskiviikko 11.11. klo 16.30-18.00

Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
Vapaa pääsy.

Jokainen meistä voi erottaa musiikissa lukemattomia erilaisia sointivärejä. Miten ne syntyvät, mistä kaikesta ne rakentuvat? Näitä saloja availee Ville Komppa taiteilijavieraiden kanssa. Tule kuulemaan ja kuuntelemaan mitä sävyjä sinä löydät luennolla soitettavasta musiikista.

KEVÄTKAUSI 2021: 17.2. ja 7.4. klo 16.30-18.00.
Kevätkauden luentojen aiheet ilmoitetaan myöhemmin

VERKKOLUENTO LEVYTYKSISTÄ
Katso  Tunne orkesterisi -luento levytyksistä Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalta. Luento on taltioitu Espoon kulttuurikeskuksessa 13.5.2020.

Luennot toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston avoimen kampuksen kanssa. Helsingissä Tunne orkesterisi -luennot pidetään Musiikkitalolla kerran kuussa. Lisätietoja:
tunneorkesterisi.com

Muutokset mahdollisia.