Tunne orkesterisi -luentosarja

TUNNE ORKESTERISI

Tunne orkesterisi -tilaisuuksissa klassinen musiikki avautuu eteesi sanoina, sävelinä ja kuvina. Mielenkiintoisesti polveilevia luentoja isännöi MuM Ville Komppa, jonka kanssa keskustelmassa on Tapiola Sinfoniettan solisteja ja kapellimestareita. Luennoilla soitetaan runsaasti musiikkinäytteitä ja tutustutaan myös kyseisten aikakausien kuvataiteeseen. Yleisö voi esittää myös omia kysymyksiään.

LUENNOT KEVÄTKAUDELLA 2021:

MUUSIKON TUNTEET (HUOM! englanninkielinen luento)
Keskiviikko 17.2.2021 klo 16.30-18.00
Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalla.
Suora linkki: Tunne orkesterisi

Millaista roolia tunteet – vaikkapa inspiraatio, pelko sekä soittamiseen liittyvät ja musiikin välittämät emootiot – näyttelevät orkesterimuusikon ja kapellimestarin työssä?
Ville Kompan vieraina mm. kapellimestari Clemens Schuldt ja Tapiola Sinfoniettan fagotisti Bridget Allaire-Mäki.

Kevätkauden toisen luennon ajankohta ja aihe ilmoitetaan myöhemmin.

KATSO MENNEITÄ LUENTOJA YOUTUBESSA:

MITEN SOINTIVÄRIT SYNTYVÄT:
Tunne orkesterisi 11.11.2020
Ville Kompan vieraina klarinetisti Olli Leppäniemi ja kitaristi-säveltäjä Marzi Nyman
Tallennettu 11.11.2020

Jokainen meistä voi erottaa musiikissa lukemattomia erilaisia sointivärejä. Miten ne syntyvät, mistä kaikesta ne rakentuvat? Näitä saloja availee Ville Komppa taiteilijavieraiden kanssa. Tule kuulemaan ja kuuntelemaan mitä sävyjä sinä löydät luennolla soitettavasta musiikista.

LEVYTYKSET Tunne orkesterisi 13.5.2020
Ville Kompan vieraina levy-yhtiö Ondinen toimitusjohtaja Reijo Kiilunen ja Tapiola Sinfoniettan soolosellisti Riitta Pesola.

Luennot toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston avoimen kampuksen kanssa. Helsingissä Tunne orkesterisi -luennot pidetään Musiikkitalolla kerran kuussa. Lisätietoja:
tunneorkesterisi.com

Muutokset mahdollisia.