Tunne orkesterisi -luentosarja

TUNNE ORKESTERISI

Tunne orkesterisi -tilaisuuksissa klassinen musiikki avautuu eteesi sanoina, sävelinä ja kuvina. Mielenkiintoisesti polveilevia luentoja isännöi MuM Ville Komppa, jonka kanssa keskustelmassa on Tapiola Sinfoniettan solisteja ja kapellimestareita. Luennoilla soitetaan runsaasti musiikkinäytteitä ja tutustutaan myös kyseisten aikakausien kuvataiteeseen. Yleisö voi esittää myös omia kysymyksiään.

LUENNOT SYYSKAUDELLA 2020
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Vapaa pääsy

WIENNILÄISKLASSISMI ON LAULUA JA TANSSIA
Keskiviikko 9.9. klo 16.30-18.00

Millaisia musiikin esityskäytännöt olivat wienilisklassismin aikakaudella? Miten yleisö otti vastaan Mozartin musiikin? Entä miten wieniläisklassinen orkesteri suhteutuu nykyaikaan kokoonpanoltaan ja ohjelmistoltaan? Tutustu näihin ja moniin muihin wieniläisklassisen ajan näkymiin VIlle Kompan ja taiteilijavieraiden seurassa.

MITEN SOINTIVÄRIT SYNTYVÄT
Keskiviikko 11.11. klo 16.30-18.00

Vieraina klarinetisti Olli Leppäniemi ja kitaristi-säveltäjä Marzi Nyman

Jokainen meistä voi erottaa musiikissa lukemattomia erilaisia sointivärejä. Miten ne syntyvät, mistä kaikesta ne rakentuvat? Näitä saloja availee Ville Komppa taiteilijavieraiden kanssa. Tule kuulemaan ja kuuntelemaan mitä sävyjä sinä löydät luennolla soitettavasta musiikista.

Luento striimataan suorana Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalla.

LUENNOT KEVÄTKAUDELLA 2021
17.2. ja 7.4.2021 klo 16.30-18.00.
Kevätkauden luentojen aiheet ilmoitetaan myöhemmin

VERKKOLUENTO LEVYTYKSISTÄ
Katso Tunne orkesterisi -luento levytyksistä Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalta. Luento on taltioitu Espoon kulttuurikeskuksessa 13.5.2020.

Luennot toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston avoimen kampuksen kanssa. Helsingissä Tunne orkesterisi -luennot pidetään Musiikkitalolla kerran kuussa. Lisätietoja:
tunneorkesterisi.com

Muutokset mahdollisia.