Orkesteri

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan wieniläisklassisen musiikin tyylitietoisista tulkinnoista, mutta myös ennakkoluulottomista, rajoja rikkovista tuotannoistaan. Kotisali on Espoon kulttuurikeskuksessa, jossa se on tehnyt lähes 70 levytystä. Myös yleisötyöllä on keskeinen asema orkesterin toiminnassa, ja orkesteri vierailee säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Tervetuloa konsertteihin!

30 vuotta

Tapiola Sinfonietta perustettiin 1987. Orkesterin alkutaipaleella taiteellisina johtajina toimivat muun muassa kapellimestarit Jorma Pannula ja Osmo Vänskä. Vakituisina kapellimestareina ovat olleet mm. Paavo Berglund, Hannu Lintu, Leif Segerstam, Masaaki Suzuki ja Olari Elts. Orkesterin kunniakapellimestari Jean-Jacques Kantorow vaikutti 1993-2006 ratkaisevasti orkesterin nykyisen soinnin muotoutumiseen.
2000-luvulta lähtien orkesteri on tehnyt tiivistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa. Heidän joukossaan ovat olleet mm. pianisti Olli Mustonen, viulisti Pekka Kuusisto ja kapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Kaudella 2018/2019 taiteellisina partnereina toimivat kapellimestarit Klaus Mäkelä ja Mario Venzago, pianisti Alexander Melnikov ja kitaristi Marzi Nyman.