Orkesteri

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka on saanut mainetta etenkin wieniläisklassisten teosten tyylitietoisista tulkinnoista, kamarimusiikillisista esiintymisistään ilman kapellimestaria, teosharvinaisuuksien esiin nostamisesta sekä rohkeista ohjelmistovalinnoista yli taiteenalojen. Monista muista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisista linjauksistaan.

Konsertit ovat pääosin Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolan puutarhakaupunginosan sydämessä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Muusikot esiintyvät säännöllisesti myös Espoon neuvoloissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja hoivakodeissa. Lisäksi Tapiola Sinfonietta vierailee aktiivisesti koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, ja yli 70 levyn diskografiassa on useita arvostelumenestyksiä.
Tervetuloa konsertteihin!

Kuva: Olli Häkämies

Yhteistyötä partnereiden kanssa

Kaudella 2021/22 Tapiola Sinfoniettan taiteellisina partnereina toimivat kapellimestari Ryan Bancroft ja kitaristi-säveltäjä Marzi Nyman.
Kauden 2021/22 residenssitaiteilija on säveltäjä Sebastian Fagerlund, jonka tuotannosta orkesteri esittää viisi teosta.

Vuonna 1987 perustetun orkesterin alkutaipaleella taiteellisina johtajina toimivat muun muassa kapellimestarit Jorma Panula ja Osmo Vänskä. Vakituisina kapellimestareina ovat olleet mm. Paavo Berglund, Hannu Lintu, Leif Segerstam, Masaaki Suzuki ja Olari Elts. Orkesterin kunniakapellimestari Jean-Jacques Kantorow vaikutti 1993-2006 ratkaisevasti orkesterin nykyisen soinnin muotoutumiseen.
2000-luvulta lähtien orkesteri on tehnyt tiivistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa. Heidän joukossaan ovat olleet mm. pianistit Olli Mustonen ja Alexander Melnikov, viulisti Pekka Kuusisto sekä kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali, Mario Venzago ja Klaus Mäkelä.