Tapiola Sinfoniettalle Diapason d'Or 2019 -palkinto

Uutinen 26.11.2019

Tapiola Sinfonietta on saanut klassisen musiikin arvostetun Diapason d’Or 2019 -palkinnon levytyksestään, jossa solistina on nuori ranskalaispianisti Alexandre Kantorow ja kapellimestarina Jean-Jacques Kantorow. BIS-levymerkin julkaisemalla levyllä ovat Camille Saint-Saënsin pianokonsertot nro 3, 4 ja 5 ”Egyptiläinen”. Palkinnot jaettiin juhlagaalassa Pariisissa 26.11.2019.
Samainen levytys sai lokakuussa ranskalaisen Classica-lehden vuoden levy 2019 -palkinnon, ja levytys on ehdolla myös International Classical Music Awards (ICMA) -palkinnon saajaksi.

Diapason d’Or de l’Année (suom. Kultainen äänirauta) on maailman merkittävimpiä klassisen musiikin levytysten tunnustuspalkintoja. Palkintoja on jaettu vuodesta 2007 alkaen ja niiden saajat valitsee ranskalaisen klassisen musiikkiin erikoistuneen Diapason-lehden ja France Music -radiokanavan toimittajakunta.

Tapiola Sinfonietta jatkaa yhteistyötään Kantorowien kanssa tammikuussa 2020. Orkesterin kunniakapellimestari Jean-Jacques Kantorow johtaa kevätkauden avauskonsertin 10.1.2020, jossa solistina on Alexandre Kantorow.  Ohjelmassa on muun muassa Saint-Saënsin pianokonsertto nro 1, joka – samoin kuin syksyllä 2021 esitettävä pianokonsertto nro 2  –  levytetään BIS-levymerkille.

”Alexandre Kantorowin kaltaista virtuoosia tarvitaan, jotta Saint-Saënsin loputtomat juoksutukset, humisevat murtosoinnut ja salamaoktaavit nousevat korkeammalle tasolle. ” (Helsingin Sanomat 28.1.2018)

Kuuntele voittoisaa levyä Spotifyssa.