Sebastian Fagerlund Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi

Uutinen 3.5.2021

Tapiola Sinfonietta on nimittänyt kauden 2021/22 residenssitaiteilijaksi säveltäjä Sebastian Fagerlundin.  Hänen residenssikaudellaan orkesteri esittää viisi Fagerlundin teosta, joista kolme on Tapiola Sinfoniettan tilaussävellyksiä ja samalla kantaesityksiä.

Syyskaudella 2021 kantaesitetään Fagerlundin huilukonsertto ’Terral’. Kevätkaudella 2022 kantaesityksen saavat kamarisinfonia ’Auroral’ sekä vielä työn alla oleva pianotrio.
Fagerlundin aiemmasta tuotannosta ohjelmassa ovat kitarakonsertto ’Transit’ sekä oktetto ’Autumn Equinox’. Keväällä 2022 Tapiola Sinfonietta levyttää BIS-levymerkille molemmat uudet orkesteriteokset sekä okteton.

Sebastian Fagerlund on aikamme merkittävimpiä eurooppalaisia säveltäjiä, jonka teoksia on esitetty maineikkaissa orkestereissa eri puolilla maailmaa. Sävellyksissään Fagerlund tarkastelee usein olemassaolon peruskysymyksiä. Vahva musikaalisuus ja virtuoosinen tapa käsitellä säveliä välittyvät kuulijalle musiikillisena draamana, jossa voimakas ilmaisu yhdistyy intensiteettiin ja elävään vuoropuheluun.

”Kontakti ja yhteistyö muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa on aina inspiroinut minua sävellystyössäni. Tapiola Sinfonietta tunnetaan erityisen monipuolisena ja avarakatseisena orkesterina. Odotan suuresti yhteistä musiikillista matkaa ja jännittävää vuoropuhelua, jonka uskon antavan uusia kokemuksia ja impulsseja minulle, orkesterille ja yleisölle”, kuvailee Fagerlund tunnelmiaan.

Katso video: Introducing Sebastian Fagerlund 

Sebastian Fagerlundin teoksia ja biografia.

TIEDOTE Sebastian Fagerlund Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi

Kuva: Simon von Boxtel