Kapellimestari Ryan Bancroft aloittaa Tapiola Sinfoniettan uutena taiteellisena partnerina

Uutinen 7.5.2021

Tapiola Sinfonietta toivottaa tervetulleeksi uuden taiteellisen partnerinsa, kapellimestari Ryan Bancroftin. Bancroft tarjoaa kolmivuotisella kaudellaan monia kiinnostavia ohjelmakokonaisuuksia. Ensimmäinen konsertti hänen johdollaan kuullaan 24.9.2021, jolloin ohjelmassa on mm. kauden 2021/22 residenssitaiteilijan Sebastian Fagerlundin teoksia.  Orkesterin toisena taiteellisena partnerina jatkaa kitaristi-säeltäjä Marzi Nyman.

Bancroftin ohella orkesteri jatkaa yhteistyötään monipuolisen taiteellisen partnerinsa Marzi Nymanin kanssa.

Ryan Bancroft voitti arvostetun Malko-kapellimestarikilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon vuonna 2018. Tämän jälkeen hän on vieraillu lukuisissa eurooppalaisissa orkestereissa ja kotimaassaan Yhdysvalloissa. Syksyllä 2020 hän aloitti työnsä BBC:n Walesin kansallisorkesterin ylikapellimestarina.

”Nimitys Tapiola Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi on suuri kunnia. Näinä hankalina aikoina etsimme yhä tiiviimmin iloa ja lohtua taiteista; on rohkaisevaa, että meillä on myös kykyä katsoa innolla tulevaisuuteen. Työskennellessäni tämän orkesterin kanssa olen havainnut harvinaisen ja syvästi koskettavan asenteen musiikin tekemiseen: pyrkimyksen uudistaa konserttikokemusta, omistautumisen kamarimusiikin ihanteille ja kiitettävän yhdessä tekemisen hengen. Olen vilpittömän kiitollinen lämpimästä vastaanotosta mahtaville taiteilijoille, henkilökunnalle ja yleisölle.”

Ryan Bancroft debytoi Tapiola Sinfoniettassa lokakuussa 2019 ja hän vieraili orkesterissa myös kaudella 2020/21. Lämmin suhde hänen, muusikoiden ja orkesterin hallinnon välille syttyi jo ensimmäisellä vierailulla.
Ryan Bancroftin ensikosketus orkesterin kanssa oli sähköinen. Jo ensimmäisten harjoituspäivien aikana muusikot vetosivat hallintoon, että tuleehan Ryan pian uudelleen? Odotamme ilolla yhteistyötämme. Bancroftin kanssa, jonka monipuolinen muusikkous – eri tyylilajit käsittävä ohjelmisto, sisäistetyt tulkinnat sekä useiden instrumenttien hallinta −  on tehnyt vaikutuksen sekä yleisöön että kriitikoihin.”, kertoo Tapiola Sinfoniettan II intendentti Anna Jaskiewicz..

Website: Ryan Bancroft