Ryan Bancroft aloittaa taiteellisena partnerina syksyllä 2021

Uutinen 28.5.2020

Tapiola Sinfoniettan uudeksi uudeksi taiteelliseksi partneriksi on nimitetty kapellimestari Ryan Bancroft, joka aloittaa kolmivuotisen kautensa syksyllä 2021. 

Yhdysvaltalainen Ryan Bancroft nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuonna 2018, jolloin hän voitti arvostetun nuorten kapellimestareiden Malko-kilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Tämän jälkeen hän on debytoinut lukuisissa eurooppalaisissa orkestereissa ja kotimaassaan Yhdysvalloissa. Syksyllä 2020 hän aloittaa BBC:n Walesin kansallisorkesterin ylikapellimestarina.

”Nimitys Tapiola Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi on suuri kunnia. Näinä hankalina aikoina etsimme yhä tiiviimmin iloa ja lohtua taiteista; on rohkaisevaa, että meillä on myös kykyä katsoa innolla tulevaisuuteen. Työskennellessäni tämän orkesterin kanssa olen havainnut harvinaisen ja syvästi koskettavan asenteen musiikin tekemiseen: pyrkimyksen uudistaa konserttikokemusta, omistautumisen kamarimusiikin ihanteille ja kiitettävän yhdessä tekemisen hengen. Olen vilpittömän kiitollinen lämpimästä vastaanotosta mahtaville taiteilijoille, henkilökunnalle ja yleisölle.”

Ryan Bancroft teki debyyttinsä Tapiola Sinfoniettassa lokakuussa 2019. Lämmin suhde hänen, muusikoiden ja orkesterin hallinnon välille syttyi saman tien.
Ryan Bancroftin ensikosketus orkesterin kanssa oli sähköinen. Jo ensimmäisten harjoituspäivien aikana muusikot vetosivat hallintoon, että tuleehan Ryan pian uudelleen? Odotamme ilolla yhteistyötämme. Bancroftin kanssa, jonka monipuolinen muusikkous – eri tyylilajit käsittävä ohjelmisto, sisäistetyt tulkinnat sekä useiden instrumenttien hallinta −  on tehnyt vaikutuksen sekä yleisöön että kriitikoihin.”, kertoo Tapiola Sinfoniettan vs. intendentti Anna Jaskiewicz..

Bancroft vierailee Tapiola Sinfoniettassa myös tulevalla kaudella 2020/21.
”Odotan innolla ensimmäistä yhteistä partnerikauttamme sekä tulevaa kautta 2020/21, jolloin esitämme kaksi hyvin erilaista ja orkesterin monipuolisuutta esittelevää ohjelmaa. Toinen on elähdyttävä kokonaisuus, jonka säveltäjänimiä ovat Tristan Murail, Thomas Adès ja W.A. Mozart, ja toisessa taas on Sebastian Hillin, Franz Schrekerin, Charles Ivesin ja Richard Straussin mietiskelevämpiä teoksia. Odotan malttamattomana töiden alkamista.”