Klaus Mäkelä Sinfoniettan taiteelliseksi partneriksi

Uutinen 22.12.2017

Tapiola Sinfoniettan uutena taiteellisena partnerina aloittaa syksyllä 2018 Klaus Mäkelä, joka esiintyy partnerikaudellaan 2018-2021 Tapiola Sinfoniettan kanssa niin kapellimestarina, solistina kuin kamarimuusikkona. Hänen johdollaan kuullaan mm. Beethovenin kaikki yhdeksän sinfoniaa numerojärjestyksessä.

”Minulle on suuri kunnia työskennellä jatkossa yhä enemmän tämän upean orkesterin kanssa ja syventää yhteistyötämme. Tapiolassa on erinomainen henki, pitkän yhteissoiton kautta rakentunut hieno sointikulttuuri ja korkea peruskvaliteetti. Minulle kapellimestarina tämä mahdollistaa tyylillisesti monipuolisen ohjelmiston esittämisen ja tarkkuustyön. Todella inspiroivaa!”, kertoo Klaus Mäkelä.

Mäkelä on suunnitellut Tapiola Sinfoniettalle Beethovenin kaikista sinfonioista koostuvan konserttisarjan, jossa sinfoniat esitetään numerojärjestyksessä vuosina 2018-2020. Sarjan ensimmäinen konsertti on 14.9.2018, jolloin ohjelmassa on mm. Beethovenin sinfonia nro 1.
”Beethovenin yhdeksän sinfonian sarja on yksi musiikin historian merkittävimpiä kokonaisuuksia. Olen luonut sinfonioiden ympärille hyvin erilaisia konserttiohjelmia, joiden muut teokset heijastelevat sinfonioiden perusluonnetta tai sen ominaisuuksia. Ohjelmissa on teoksia barokista kantaesityksiin, eli musiikkia yli 350 vuoden ajalta.

Klaus Mäkelä (s. 1996) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan luokalla sekä sellonsoittoa mm. Marko Ylösen ja Hannu Kiiskin johdolla. Mäkelä voitti toisen palkinnon ja yleisön suosikki -erikoispalkinnon Turun XII sellokilpailussa 2014. Hän on esiintynyt kapellimestarina ja sellosolistina lähes kaikissa Suomen arvostetuimmissa sinfoniaorkestereissa. Mäkelä on herättänyt laajaa huomiota muusikkona sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kaudella 2017/18 hän tekee merkittäviä debyyttejä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa vierailemalla mm. Minnesota Orchestrassa, Tokion Metropolitan-orkesterissa, Tukholman kuninkaallisessa orkesterissa, Kammerakademie Potsdamissa sekä Suomen Kansallisoopperassa.Syksyllä 2018 hän aloittaa työnsä myös Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailijana.

Tapiola Sinfoniettan kevätkauden avauskonsertissa 12.1.2018 Klaus Mäkelä esiintyy sekä kapellimestarina että sellistinä. Liput: Lippupiste