I viulu

Meri Englund
I konserttimestari I viulu

Meri Englund aloitti viuluopintonsa Espoon musiikkiopistossa opettajanaan mm. Henrik Botvay. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2004 opettajinaan Jaakko Ilves, Kaija Saarikettu ja Mi-Kyung Lee. Vuosina 1996-97 hän opiskeli Göteborgin musiikkikorkeakoulussa Milan Vitekin johdolla. Englund voitti jaetun I palkinnon Kuopion viulukilpailussa vuonna 2000 ja aloitti Tapiola Sinfoniettan I konserttimestarina vuonna 2003. Englund on esiintynyt Suomessa useilla kamarimusiikkifestivaaleilla ja soittanut mm. Avantin, Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Hän on esiintynyt myös useissa Euroopan maissa ja Japanissa. Meri Englund on toiminut aktiivisesti kamari- ja orkesterimuusikkona myös Kaliforniassa siellä asuessaan. Englundin instrumentti on cremonalainen Lorenzo Storionin ateljeessa valmistettu viulu 1700-luvulta.

Janne Nisonen
I Konserttimestari I viulu

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista. Hänet voi nähdä niin kapellimestarina, konserttimestarina, liidaajana, viulusolistina kuin kamarimuusikkonakin. Nisonen on vieraillut useissa eurooppalaisissa orkestereissa konserttimestarina, tehnyt monia radionauhoituksia ja on tuttu vieras useimmilla musiikkijuhlilla. Syksyllä 2016 hän aloitti Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina, mutta jatkaa myös työtään Tapiola Sinfoniettan konserttimestarina. Janne Nisonen soittaa Nicolaus Gagliano -viululla vuodelta 1751. Soittimen omistaa LähiTapiola.

Jukka Rantamäki
II konserttimestari I viulu

Jukka Rantamäki aloitti viuluopintonsa Géza Szilvayn johdolla ja jatkoi Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Jouko Ignatius, Kaija Saarikettu ja Alexander Vinnitsky. Rantamäki on ollut Tapiola Sinfoniettan II konserttimestari orkesterin perustamisesta 1987 lähtien ja hän on myös Avantin vakituinen viulisti. Syksystä 2011 alkaen hän on toiminut kapellimestarina Helsingin Juniorijousissa, jonka konserttimestarina hän toimi lapsuutensa ja nuoruutensa ajan. Rantamäen viulu on Pique 1799.

Sari Deshayes
I viulu

Sari Deshayes aloitti viulunsoiton Vantaan musiikkiopistossa. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa suorittaen A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 1996. Tapiola Sinfonietassa Deshayes on soittanut vuodesta 1995 lähtien ja lisäksi vuodesta 1999 Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin 1-viulussa.

Susanne Helasvuo
I viulu

Susanne Helasvuo on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1994. Hänen pitkäaikaisin opettajansa on ollut Ari Angervo, ja toinen merkittävä opettaja on ollut israelilainen Chaim Taub. Pääsy nuorena mukaan kamariorkesteri Avantiin oli Helasvuolle mitä loistavin tapa kouluttautua monipuoliseksi muusikoksi. Susanne Helasvuo on ollut Tapiola Sinfoniettan jäsen vuodesta 1994, jota edeltävän vuoden hän toimi Suomen Kansallisoopperan orkesterin viulistina. Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa hän on soittanut vuodesta 1996. Helasvuon innostus barokkimusiikkiin sai alkunsa Suomalaisen barokkiorkesterin syntyaikoina. Varsinainen kouluttautuminen barokkimuusikoksi tapahtui Battalia-yhtyeen riveissä. Erityisen tärkeänä Helasvuo on kokenut myös Baccano-yhtyeessä soittamisen.

Leena Ihamuotila
I viulu

Leena Ihamuotila aloitti opiskelunsa Oulun konservatoriossa. Hän on valmistunut erinomaisin arvosanoin Rotterdamin konservatoriosta Ilja Grubertin johdolla ja Sibelius-Akatemiasta Seppo Tukiaisen johdolla. Ihamuotila palkittiin Kuopion Viulukilpailun finaalissa 1989, ja hän on esiintynyt mm. RSO:n sekä Kuopion, Oulun ja Kemin kaupunginorkesterien solistina. Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin konserttimestarina Ihamuotila toimi 1992-1995,   ja vuodesta 1995 alkaen hän on ollut Tapiola Sinfoniettan I viulun soittaja.

Mervi Kinnarinen
I viulu

Mervi Kinnarinen on opiskellut viulunsoittoa Päijät-Hämeen Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi 1993. Syksystä 1990 lähtien hän on soittanut I viulua Tapiola Sinfoniettassa ja esiintynyt sen lisäksi orkesteri- ja kamarimuusikkona mm. Avantissa. Vuonna 2000 Kinnarinen suoritti barokkiviulun soiton jatkotutkinnon Haagissa Hollannissa. Orkesterityönsä ohella Kinnarinen on soittanut monissa Suomen barokkikokoonpanoissa, joista tärkeimpänä Baccano-yhtye.

Aleksandra Pitkäpaasi
I viulu

Aleksandra Pitkäpaasi aloitti viulunsoiton opinnot viisivuotiaana. Hän suoritti Sibelius-Akatemiassa viulunsoiton loppututkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi 1999. Opettajina ovat olleet mm Anatoli Melnikov, Olga Parhomenko, Seppo Tukiainen ja Tuomas Haapanen. Pitkäpaasi on toiminut aktiivisesti kamarimuusikkona sekä osallistunut lukuisiin viulukilpailuihin (mm. Norrköping, Wieniawski, Montreal, Salzburg) Hän on työskennellyt Suomen Kansallisoopperassa ja Helsingin kaupunginorkesterissa vuosina 2001-2006. Tapiola Sinfoniettassa Pitkäpaasi on työskennellyt vuodesta 2007 alkaen.

Kati Rantamäki
I viulu

Kati Rantamäki on opiskellut viulunsoittoa Päijät-Hämeen konservatoriossa opettajanaan Pertti Sutinen. Hän jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa Seppo Tukiaisen ja Hollannissa Ilja Grubertin johdolla. Vuonna 1995 Rantamäki saavutti Kuopion viulukilpailussa finaalipaikan, ja 1998 hänellä oli Sibelius-Akatemiassa ensikonsertti. Rantamäki on soittanut kamarimusiikkikonsertteja sekä Suomessa että ulkomailla. 1995-97 hän oli ensiviulistina Suomen Kansallisoopperassa ja vuodesta 1997 lähtien Tapiola Sinfoniettassa.

II viulu

Päivi Rissanen
Äänenjohtaja II viulu

Päivi Rissanen aloitti viulunsoiton opiskelun Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi ammattiopintoja Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa. Hän on työskennellyt orkesteri- ja kamarimuusikkona useissa merkittävissä kokoonpanoissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tapiola Sinfoniettassa Rissanen on soittanut vuodesta 1998 ja toiminut II viulun äänenjohtajana vuodesta 2014.

Maarit Kyllönen
II viulu

Maarit Kyllönen aloitti viuluopintonsa Espoon musiikkiopistossa Paavo Pohjolan johdolla. Vuosina 1980-1986 hän opiskeli Moskovan Tṧaikovski-konservatoriossa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi Igor Bezrodnyn luokalta. Tämän jälkeen hän täydensi opintojaan Hollannissa Utrechtin musiikkikorkeakoulussa. Kyllönen on soittanut Tapiola Sinfoniettassa orkesterin perustamisesta lähtien ja  opettanut Espoon musiikkiopistossa vuodesta 1990. Kansanmusiikki on ollut lapsuudesta lähtien vahva osa Kyllösen muusikkoutta.

Timo Holopainen
II viulu

Timo Holopainen suoritti viulunsoiton opinnot Sibelius-Akatemiassa Henrik Botvayn johdolla. Hän aloitti orkesterimuusikkona Espoon kamariorkesterissa vuonna 1974 ja siirtyi Tapiola Sinfoniettan riveihin sen perustamisvuonna 1987. Orkesterityön ohessa Holopainen esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona ja opiskelee parhaillaan barokkiviulunsoittoa Novian ammattikorkeakoulussa Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Tiina Paananen
II viulu

Tiina Paananen suoritti loppututkinnon Rotterdamin Konservatoriossa 1988 ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1993. Paananen on toiminut Tapiola Sinfoniettan 2. viulun varaäänenjohtajana vuodesta 1993. Oman työnsä ohella hän soittaa mm. Avanti! -kamariorkesterissa ja Vantaan viihdeorkesterissa.

Jukka Mertanen
II viulu

Jukka Mertanen on harjoittanut viuluopintoja Suomessa, Sibelius-Akatemiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Olga Blasyna, Eunice Wennermark-Price, Anja Ignatius ja Paavo Pohjola. Viulunsoiton diplomin Mertanen suoritti 1982. Hän on ollut Hämeenlinna-Kvartetin jäsen vuosina 1983-1987. Tapiola Sinfoniettassa Mertanen on soittanut orkesterin perustamisesta 1987 lähtien.

Salla Mertsalo
II viulu

Salla Mertsalo aloitti viulunsoiton opiskelunsa kuusivuotiaana Espoon Musiikkiopistossa, josta hän jatkoi Sibelius-Akatemiaan vuonna 1982. Mertsalo on toiminut avustajana eri kaupunginorkestereissa, studiomuusikkona sekä taustavaikuttajana viihde- ja mainosmaailmassa. Mertsalo on opettanut viulunsoittoa Espoon Musiikkiopistossa 80-luvun alkupuolelta lähtien. Tapiola Sinfoniettaan hänet valittiin ensimmäisten joukossa orkesterin perustamisvuonna 1987.

Leena Tuomisto-Saarikoski
II viulu

Leena Tuomisto-Saarikoski on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon, Seppo Tukiaisen ja Henrik Botvayn johdolla. Diplomitutkintonsa Tuomisto-Saarikoski teki vuonna 1985. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Budapestissa professori Maria Vermesin johdolla. Tuomisto-Saarikoski on soittanut Tapiola Sinfoniettassa orkesterin perustamisesta lähtien.

Alttoviulu

Jussi Tuhkanen
Äänenjohtaja Alttoviulu

Jussi Tuhkanen aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana. Savonlinnan taidelukiossa soitin vaihtui alttoviuluun, jonka opinnot alkoivat Emil Langbordin johdolla. Tampereen konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan olivat Petteri Poijärvi ja Ilari Angervo. Alttoviulun ja kamarimusiikin mestarikursseilla Tuhkasta ovat opettaneet Bruno Giuranna, Diemut Poppen, Kim Kashkashian, Teemu Kupiainen ja Martin Lovett.

Marraskuussa 2006 hän voitti ensimmäisen palkinnon Tampereen kansallisessa alttoviulukilpailussa saaden myös Uusi Helsinki -kvartetin myöntämän erikoispalkinnon.

Tuhkanen on toiminut Radion sinfoniaorkesterin alttoviulistina, vt. alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja aloitti Tapiola Sinfoniettan alttoviulun äänenjohtajana tammikuussa 2018. Hän on Kamus-kvartetin perustajajäsen ja soittaa myös Jousia Ensemblessa sekä Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterissa

Ulla Soinne
Äänenjohtaja Alttoviulu

Ulla Soinne on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Anja Ignatiuksen ja Erkki Raution johdolla sekä Saksassa Rainer Moogin johdolla ja Amadeus-kvartetin kamarimusiikkiluokalla. Hän on työskennellyt Gürzenich- orkesterissa Kölnissä, Queenslandin filharmonikkojen sooloaltistina Australiassa ja osallistunut useille kamarimusiikkifestivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Tapiola Sinfoniettassa Soinne on soittanut vuodesta 1992. Hänelle myönnettiin valtion taiteilija-apuraha 2005.

Janne Saari
Alttoviulu

Janne Saari on opiskellut alttoviulunsoittoa ja valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hän opiskeli Eija Hirvosen ja Jouko Mansneruksen johdolla. Lisäksi hän on opiskellut yksityisesti Daniel Benyaminin oppilaana Tel Avivissa. Janne Saari on toiminut Tapiola Sinfoniettan alttoviulun äänenjohtajana orkesterin perustamisesta vuoteen 2007 saakka ja on nykyisin vuorotteleva äänenjohtaja.

Tuula Saari
Alttoviulu

Tuula Saari aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Opettajansa Paavo Pohjolan kehotuksesta hän vaihtoi alttoviuluun, jota hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Veikko Kososen, Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla valmistuen myöhemmin musiikin maisteriksi.  Lisäksi Saari on opiskellut yksityisesti Daniel Benyaminin oppilaana Suomessa ja Tel Avivissa. Tapiola Sinfoniettassa hän on soittanut orkesterin perustamisesta lähtien.

Ilona Rechardt
Alttoviulu

Ilona Rechardt opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Pekka Karin johdolla suorittaen viuludiplomin 1985. Opintoihin sisältyi vuosi Milwaukeessa Fine Arts Quartetin viulistin Efim Boicon johdolla ja viulupedagogiikan opintoja professori Mimi Zweigin luokalla. Alttoviulun opintoja Rechardt jatkoi Sibelius-Akatemiassa Matti Hirvikankaan johdolla. Ennen siirtymistään Tapiola Sinfoniettaan vuonna 1987 Rechardt soitti kaksi vuotta Lahden kaupunginorkesterissa.

Pasi Kauppinen
Alttoviulu

Pasi Kauppinen aloitti opintonsa Joensuun musiikkiopistossa ja jatkoi niitä Lappeenrannan musiikkiopistossa sekä yksityisesti Israelissa Daniel Benyaminin oppilaana.  Kauppinen suoritti alttoviuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1987, ja hän on soittanut Tapiola Sinfoniettassa vuodesta 1988 lähtien.

Sello

Riitta Pesola
Soolosellisti Sello

Riitta Pesola on opiskellut sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti sellodiplomin erinomaisin arvosanoin. Opinnot jatkuivat Juilliard Schoolissa New Yorkissa Zara Nelsovan johdolla. Voitettuaan Turun valtakunnallisen sellokilpailun 1986 Pesola on esiintynyt lukuisten orkesterien solistina ja soolokonsertein kotimaassa, useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa ja Japanissa. Riitta Pesola on Trio Finlandian jäsen ja Tapiola Sinfoniettan soolosellisti. Hänen instrumenttinsa on italialainen Giovanni Grancino -sello vuodelta 1698.

Mikko Pitkäpaasi
Sello

Mikko Pitkäpaasi aloitti sello-opintonsa Lahdessa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa Hannu Kiiskin, Aleksander Rudinin ja Heikki Rautasalon johdolla. Edsbergin musiikki-instituutissa hän opiskeli Frans Helmersonin johdolla. Pitkäpaasi suoritti diplomitutkinnon vuonna 1995 ja valmistui musiikin maisteriksi 2000. Tapiola Sinfoniettan selloryhmän varaäänenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Jukka Kaukola
Sello

Jukka Kaukola aloitti sellonsoiton opintonsa Kuopion konservatoriossa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Seppo Kimanen, Timo Törmä ja Martti Rousi. A-tutkinnon hän suoritti vuonna 1990, ja opintoja täydensivät kurssit mm. Gary Hoffmannin ja Janos Starkerin oppilaana. Barokkisellonsoittoa hän on opiskellut Pietarsaaressa Lauri Pulakan, Kreeta-Maria Kentalan ja Petteri Pitkon johdolla.Tapiola Sinfoniettan soittajana hän on ollut vuodesta 1991.

Janne Aalto
Sello

Janne Aalto on opiskellut Turun konservatoriossa Timo Hanhisen oppilaana ja suorittanut diplomin Sibelius-Akatemiassa Arto Noraksen johdolla. Tapiola Sinfoniettassa hän on toiminut sellonsoittajana orkesterin perustamisesta lähtien. Aalto on esiintynyt lukuisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa eri musiikkijuhlilla, mm.  Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa jo parinkymmenen vuoden ajan.

Kontrabasso

Panu Pärssinen
Äänenjohtaja Kontrabasso

Panu Pärssinen on ollut mukana Tapiola Sinfoniettan riveissä sen perustamisesta 1987 lähtien. Orkesterin kontrabasson äänenjohtajana toimiva Pärssinen opettaa nykyisin Sibelius-Akatemiassa. Oppinsa mm. Olli Kososelta sekä lukuisilta mestarikursseilta ammentanut Pärssinen suoritti A-kurssin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1989. Pärssinen on esiintynyt solistitehtävissä, pitänyt omia konsertteja ja esiintynyt eri yhteyksissä kamarimuusikkona. Kaudet 1999–2001 Pärssinen toimi Radion sinfoniaorkesterin kontrabasson äänenjohtajana.

Mikko Kujanpää
Kontrabasso

Mikko Kujanpää aloitti bassonsoitonopinnot Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa 1987 opettajanaan Mikko Rantalainen. Vuonna 2009 hän valmistui Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan olivat Olli Kosonen, Lasse Lagercrantz, Jorma Katrama sekä Panu Pärssinen.  Lisäksi hän on täydentänyt oppejaan Sweelinck –konservatoriossa Amsterdamissa syksyllä 2003 opettajinaan Peter Stotijn sekä Maggie Urquhart. Oman työn ohella musiikillisesti tärkeitä hänelle ovat jazz sekä periodisoittimet.

Matti Tegelman
Kontrabasso

Matti Tegelman on saanut apua ja opastusta bassonsoiton mutkaisella tiellä seuraavilta henkilöiltä: Jarmo Hiekkala, Juha Pesonen, Todor Toshev, Wolfgang Guttler ja Jussi Javas. Viimeisenä mainittu kantoi raskaimman kortensa kekoon.  Kalmistolle suuri kiitos pyyteettömästä bassonlainasta! Tegelmanin soittoa voi kuulla myös Jazz Partout! -yhtyeen äänitteillä.

Huilu

Hanna Juutilainen
Äänenjohtaja Huilu

Huilisti Hanna Juutilainen on Sibelius-Akatemian maisteritutkintonsa jälkeen esiintynyt paitsi päätoimessaan Tapiola Sinfoniettan riveissä, myös Avantissa, erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä sekä solistitehtävissä. Ohjelmistoonsa hän valitsee kantarepertuaarin ohella myös yleisölle oudompia teoksia, niin vanhaa kuin aivan uuttakin musiikkia, ja tekee mielellään yhteistyötä säveltäjien kanssa. Juutilainen myös opettaa Sibelius-Akatemiassa ja pitää mestarikursseja ympäri Suomea.

Heljä Räty
Huilu

Heljä Räty aloitti huilunsoiton Jyväskylässä Juho Alvaksen opissa. Vuodet 1983-86 hän opiskeli Wienissä Herbert Weissbergin oppilaana ja valmistui Sibelius Akatemiasta musiikin maisteriksi Mikael Helasvuon luokalta vuonna 1992. Räty on ollut tiiviisti mukana Kamariorkesteri Avantissa jo vuodesta 1987 ja Tapiola Sinfoniettan huilun varaäänenjohtajana vuodesta 1997 lähtien.

Oboe

Anni Haapaniemi
Äänenjohtaja Oboe

Anni Haapaniemi on opiskellut oboensoittoa Sibelius-Akatemiassa, Göteborgin ja Geneven Konservatorioissa sekä Pariisissa. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2007. Soolo-oboistina hän on toiminut Tampere Fiharmoniassa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja syksystä 2009 alkaen Tapiola Sinfoniettassa. Haapaniemi soittaa mielellään myös barokki- ja klassisen ajan oboeita mm. Ensemble Schratissa ja Helsingin Barokkiorkesterissa. Anni Haapaniemi opettaa oboensoittoa Sibelius-Akatemiassa, ja hän toimi Kaustisen Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana vuosina 2013-2015.

Marja Talka
Oboe

Marja Talka aloitti oboensoiton Lappeenrannan musiikkiopistossa 1981. Hän piti ensikonserttinsa Sibelius-Akatemiassa 1998 ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 2003. Hänen opettajinaan ovat olleet Timo Lehtonen, Matti Jylhä-Vuorio, Sven-Erik Paananen, Aale Lindgren, Jouko Teikari ja Jorma Valjakka. Lisäoppia hän on saanut Pariisissa, Lontoossa ja mestarikursseilla Suomessa. Vuodesta 1994 Talka on toiminut Tapiola Sinfoniettassa oboen varaäänenjohtajana ja hän soittaa aktiivisesti myös kamarimusiikkia.

Klarinetti

Olli Leppäniemi
Äänenjohtaja Klarinetti

Klarinetin äänenjohtaja Olli Leppäniemi on opiskellut klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa, Norjan Musiikkikorkeakoulussa ja Etelä-Kalifornian yliopistossa. Hän voitti kansainvälisen Carl Nielsen-kilpailun 2009 ja on sen jälkeen esiintynyt solistina BBC Scottish Symphonyssa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Tanskan Radion Sinfoniaorkesterissa, Norrlandsoperan orkesterissa sekä Kööpenhaminan Tivolin ja Odensen sinfoniaorkestereissa. Aiemmin Leppäniemi on toiminut klarinetin äänenjohtajana Turun filharmonisessa orkesterissa, Tanskan Radion Sinfoniaorkesterissa, Bergenin Filharmonikoissa sekä Sinfonia Lahdessa. Hän esiintyy usein myös Lontoon Philharmonia Orkesterin ja Australian kamariorkesterin riveissä. Vuonna 2011 Leppäniemi sai Tanskassa Vuoden muusikko-palkinnon. Orkesterityönsä ohella Olli Leppäniemi toimii tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Leppäniemen instrumentti on Buffet Crampon-klarinetti.

Asko Heiskanen
Klarinetti

Asko Heiskanen aloitti klarinetinsoiton opiskelun kotikaupungissaan Kuopiossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa sekä Geneven konservatoriossa. Hän on täydentänyt opintojaan professori Ralf Gothónin kamarimusiikkikursseilla ja Lorenzo Coppolan historiallisen klarinetin mestarikursseilla. Kilpailumenestyksistä mainittavin on Crusell-klarinettikilpailun voitto vuonna 1995. Heiskanen soittaa periodiklarinettia Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Ensemble Schratissa.

Fagotti

Jaakko Luoma
Äänenjohtaja Fagotti

Jaakko Luoma aloitti fagotinsoiton 11-vuotiaana Matti Tossavaisen johdolla Lohjan musiikkiopistossa. Myöhemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan László Hara ja Jussi Särkkä sekä Pariisin konservatoriossa Pascal Gallois’n johdolla. Myös monet mestarikurssit ovat olleet korvaamattomia.
Luoma on ollut Tapiola Sinfoniettan jäsen vuodesta 1993. Vuosina 1996-1998 hän toimi Orchestre de Paris’n soolofagotistina. Vuonna 2001 hänet valittiin Berliinin Radion Sinfoniaorkesterin (Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin) soolofagotistiksi, mutta vuonna 2003 hän päätti palata jälleen Suomeen ja Tapiola Sinfoniettaan.

Bridget Allaire-Mäki
Fagotti

Bridget Allaire-Mäki aloitti fagotinsoiton 17-vuotiaana. Hän jatkoi opintojaan Chicagon Northwestern-yliopistossa ja Cincinnati College-Conservatory of Musicissa. Tämän jälkeen hän siirtyi opiskelemaan Geneven musiikkikonservatorioon ja toimi samaan aikaan muusikkona Lyonin Oopperaorkesterissa. Hän on esiintynyt lukuisilla musiikkifestivaaleilla, mm. Korsholmassa, Kuhmossa ja Crusell-viikolla. Allaire-Mäki valmistui taidemaalariksi vuonna 2012 ja on Taidemaalariliiton jäsen.

Käyrätorvi

Tero Toivonen
Äänenjohtaja Käyrätorvi

Tero Toivonen (1974) on soittanut Tapiola Sinfoniettan riveissä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kamariorkesteri Avantin mustan t-paidan Tero sai pitkäaikaiseen lainaan vuonna -97, jonka hän yhä pukee päälleen noin kerran kuussa.
Musiikin maisterin tutkinnon valmistuttua 2003 Toivonen ei ollut valmis luopumaan opiskelijaeduista. Näin sai alkunsa seuraava musiikillinen matka, tällä kertaa Sibelius-Akatemian tohtorinkoulutusyksikössä DocMusissa. Toivosen taiteellinen tohtorintutkinto hyväksyttiin 2014. Tohtorintutkintoon sisältyvässä viiden konsertin sarjassa Toivonen pyrki rikastuttamaan käyrätorven perusrepertuaaria. Taiteellinen osa on nimeltään Kaanonin laitamilta ja kirjallinen tutkielma kantaa nimeä Pitkä matka lähelle, joka kuvaa orkesterimuusikkoa yleisötyön tekijänä.
Vuosi 2016 toi orkesterityön oheen merkittävän tehtävän, kun avain-nippuun lisättiin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avaimet, ja työsopimukseen kirjoitettiin sivutoiminen Käyrätorvimusiikin lehtori.
Toivosen suuri rakkaus pop-, rock- ja heavy-musiikkia kohtaan on saanut uskottavuutta levytysten ja live-esiintymisten muodossa. Teron torvisoundia voi kuulla mm. Marzi Nymanin, Zarkus Poussan, Tuomo Prättälän, Nylon Beatin, Kemopetrolin, Emma Salokosken, Olavi Uusivirran, Jipun, Mikko Kuustosen, Samuli Edelmannin, Saimaan, Waltarin, Husky Rescuen ja Turisaksen levyillä.

Ilkka Hongisto
Käyrätorvi

Ilkka Hongisto valmistui 2018 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Käyrätorven lisäksi hänen mielenkiintonsa suuntautuu moniin eri kohteisiin, kuten kitaran ja banjon soittoon sekä säveltämiseen. Hongisto aloitti työnsä Tapiola Sinfoniettan käyrätorven varaäänenjohtajana tammikuussa 2018.

Trumpetti

Antti Räty
Äänenjohtaja Trumpetti

Antti Räty aloitti trumpetinsoiton opintonsa Turussa Juhani Liston oppilaana ja jatkoi opintojaan Berliinissä. Vuosina 1983-1984 hän toimi Vaasan kaupunginorkesterin varaäänenjohtajana, ja  vuonna 1989 hän työskenteli avustajana mm. Berliinin oopperan, Berliinin kaupungin ja Berliinin filharmonisessa orkesterissa.  Soolotrumpetistina  Räty on toiminut Rheiniche Philharmonic Koblenzissa 1990-1991 ja Berliinin sinfonikoissa 1991–1998, jonka jälkeen palasi Suomeen Kaartin soittokunnan siviilisoittajaksi. Räty on Tapiola Sinfoniettan trumpetin äänenjohtaja.

Janne Ovaskainen
Trumpetti

Janne Ovaskainen on soittanut Tapiola Sinfoniettassa vuodesta 2001. Rovaniemellä syntynyt ja nuoruutensa viettänyt Janne muutti lukion jälkeen opiskelemaan Helsinkiin, Sibelius-Akatemiaan, josta hän sai musiikin maisterin paperit vuonna 2002. Sinfoniettan ohella Janne soittaa Helsinki Brass Quartetissa ja keikkailee muissa sinfoniaorkestereissa. Klassisen musiikin lisäksi voit bongata Jannen kevyemmän musiikin keikalta soittamassa erilaisissa kokoonpanoissa.

Patarummut

Antti Rislakki
Äänenjohtaja Patarummut

Antti Rislakki aloitti lyömäsoitintensoiton 1977. Hän valmistui Tampereen konservatoriosta 1997 opettajanaan Tiina Laukkanen ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Tim Ferchenin ja Lassi Erkkilän johdolla. Toronton yliopistossa hänen opettajinaan olivat Russell Hartenberger ja Robin Engelman, jotka molemmat ovat lyömäsoitinyhtye NEXUS:n jäseniä. Antti Rislakki on toiminut vuodesta 2000 Tapiola Sinfoniettan patarumpujen äänenjohtajana ja hän toimii myös lyömäsoitinmusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa.