Käytännön vinkkejä konserttikävijöille

Klassisella musiikilla on pitkät perinteet, ja niin myös klassisen musiikin konserttikäytännöillä. Alla muutama vinkki, joista toivomme olevan hyötyä niin ensikertalaisille kuin kokeneemmillekin konserttikävijöille.

Vaatesäilytys

Tapiolasalin vaatesäilytys sijaitsee pääovista katsottuna suoraan aulan perällä.
Vaatesäilytys maksaa 2 € / asiakas.

Käsiohjelma

Käsiohjelmiin on koottu tietoa konsertin esiintyjistä ja teoksista. Niiden avulla voit perehtyä ohjelmaan jo etukäteen tai palata siihen konsertin jälkitunnelmissa. Monille klassisen musiikin harrastajille käsiohjelmat ovat myös arvostettua keräilytavaraa. Käsiohjelmatekstit julkaistaan Tapiola Sinfoniettan verkkosivuilla noin viikko ennen konserttia. Painettuja käsiohjelmia voi ostaa kausikonsertti-iltoina Tapiola Sinfoniettan myyntipisteestä 2 eurolla. Kausiasiakkaille käsiohjelma on maksuton.

Milloin taputan?

Voit kiittää orkesteria taputtamalla. Jos olet aivan hurmioitunut kuulemastasi, voit nousta samalla seisomaan tai huutaa italialaisittain ”Bravo!”
Klassisen musiikin konserteissa taputetaan perinteisesti vasta koko teoksen päätteeksi. Useammista osista koostuvissa teoksissa – esimerkiksi sinfonioissa ja konsertoissa – osien välillä ei yleensä taputeta. Jos et ole varma siitä, milloin teos loppuu, seuraa milloin muu yleisö alkaa taputtaa.

Kukkatervehdykset

Jos haluat kiittää solistia tai kapellimestaria esimerkiksi kukkasin, toimita kukat ennen konserttia aulapalveluun, josta ne toimitetaan taiteilijoille.

Kuvassa yhteistyökumppanimme Kukkakauppa Cawellin taidonnäyte.

Hajusteet

Yhä useammat ihmiset oireilevat hajusteista ja erilaisista tuoksuista. Kannustamme kuulijoitamme huomioimaan tämän konserteissa käydessään.

Lisätietoja ja palautetta

Saavutettavuusasioissa voit olla yhteydessä Espoon kulttuurikeskuksen aulapalveluun ma–pe klo 9–16 joko puhelimitse 09 816 57200 tai sähköpostitse: kulttuurikeskus.vahtimestarit@espoo.fi. Paikan päällä voit tiedustella apua aulapalvelun henkilökunnalta.