Hetkiä II: Tarinoita mullan alta

sunnuntai 31.10.2021 15.00 Erikoiskonsertti
Alk. 15/10/10 € + tilausmaksu. Sellosali
sunnuntai 31.10.2021 15.00 Alk. 15/10/10 € + tilausmaksu. Sellosali

Tapiola Sinfoniettan muusikoiden kantribändi The Shit Kickers tarjoaa Halloween-viikonlopun merkeissä tuhteja tarinoita ja tanssittavaa musiikkia.
Edgar Lee Mastersin (1868-1950) runokokoelmaan
The Spoon River pohjautuvissa auluissa amerikkalaisen pikkukaupungin vainajat kertovat elämästään niin kuin he itse sen kokivat. Hautakirjoitusten ihannekuvat saavat kyytiä, kun kertomuksista paljastuvat Spoon Riverin asukkaiden toisiinsa kietoutuneet kohtalot. Multaa pöllyttelevät sävellykset ovat Panu Pärssisen käsialaa. Lopuksi maalliset ilot päästetään valloilleen kantriklassikoiden tahdissa.  

OHJELMA:

Panu Pärssinen, säv. ja sov.: Spoon River

  • Richard Bone
  • Fiddler Jones
  • Mrs Charles Bliss
  • Hod Putt
  • Ollie McGee
  • Fletcher McGee
  • Mabel Osborne
  • The Hill
  • Richard Bone (reprise)

– Väliaika –

Kantria ja kansanmusiikkia tanssin kera

The Shit Kickers:
Heljä Räty, huilu, huuliharppu ja laulu
Ilkka Hongisto, banjo, käyrätorvi ja laulu
Maarit Kyllönen, viulu ja laulu
Mikko Kujanpää, kontrabasso
Panu Pärssinen, mandoliini, mountain dulcimer ja laulu
Tiina Paananen, viulu ja laulu

Tanssijat: Helka Räty ja Taika Nerkko

Pari vuotta sitten joukko Tapiola Sinfoniettan muusikoita päätti polkaista pystyyn kantribändin. Syntyi The Shit Kickers (nimi tarkoittaa cowboybootseja), joka antoi soittajille mahdollisuuden heittäytyä erilaisen musiikin vietäväksi, unohtamatta uusia soittimia ja laulua.
Periaatteemme on yksinkertainen: Jos se on hauskaa, tehdään se”, kertoo Panu Pärssinen.

The Shit Kicker´s YouTubessa 
Kuva: Mari Mäntynen

Ystävällisesti pyydämme tutustumaan turvallisuusohjeisiin.

 


 

Taiteilijat

Ohjelma

Multaa pöllyttelevää kantrimusiikkia

Edgar Lee Mastersin (1868-1950) Spoon River antologia on kokoelma vapaamittaisia runoja, joissa amerikkalaisen pikkukaupungin vainajat kertovat elämästään niin kuin he itse sen kokivat. Hautakirjoitusten ihannekuvat saavat kyytiä, kun kertomuksista paljastuvat Spoon Riverin asukkaiden toisiinsa kietoutuneet kohtalot. Kuoren alta löytyy niin tekopyhyyttä, katkeruutta, häpeää ja toteutumattomia unelmia, kuin elämänviisautta ja rakkauttakin. Tuo runoelma on jo parinkymmenen vuoden ajan pyörinyt mielessäni ja vähitellen osa tarinoista on muuntunut lauluiksi, joista tänään kuullaan kahdeksan. Vainajat kertovat omat tarinansa minämuodossa - The Hill on ainoa ulkopuolisen kertojaäänen runo kysyen missä mahtavat olla kaikki Spoon Riverin edesmenneet asukkaat. "...All, all are sleeping on the Hill..."Konsertissa nähtävät valokuvat on skannattu lasilevyistä, jotka löytyivät vaimoni isomummon talon vintiltä Viinikasta. Valokuvaaja oli nuori Alfred Henrik Lamminen (1908-1965). Suurimmalta osin tuntemattomaksi jääneet sukulaiset ja tuttavat Spoon Riverin kirjoittamisen ajoilta Tampereelta saavat nyt antaa kasvot Spoon Riverin hahmoille.

Teksti: Panu Pärssinen

Näytä kaikki konsertit