Dialogit

perjantai 18.10.2019 19.00 Vierailukonsertti
Alk. 25/15/9 €, Ticketmaster Temppeliaukion kirkko
perjantai 18.10.2019 19.00 Alk. 25/15/9 €, Ticketmaster Temppeliaukion kirkko

Tapiola Sinfonietta vierailee RSO:n Magnus Lindberg-festivaalilla Temppeliaukion kirkossa solisteinaan Laura Mikkola ja Pekka Kuusisto. Kapellimestarina on säveltäjä itse, Magnus Lindberg.

Illan ohjelmassa on kaksi huikean kiinnostavaa konserttoa Magnus Lindbergin uran eri vaiheista – Pianokonsertto nro 1 ja Viulukonsertto nro 1 – kumpikin erinomaisia osoituksia hänen merkityksestään säveltäjänä. Uusinta tuotantoa edustaa Ensemble Intercontemporain -orkesterin tilausteos Shadoe of the Future, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Harrison Birtwistlen Bach-sovitukset punovat konsertin numerot yhteen.

Konsertin suora lähetys Yle Radio 1:ssä.

Yhteistyössä: RSO:n Magnus Lindberg -festivaali

Ohjelma

Magnus Lindberg

Pianokonsertto nro 1

Vain kourallinen pianisteja maailmassa on uskaltautunut huippuvaikean ensimmäisen pianokonserton kimppuun. Laura Mikkola osaa sen ulkoa. Soiva ja detaljeista rikas teos osoittaa, ettei piano ole lyömäsoitin.

Magnus Lindberg

Viulukonsertto nro 1
Levytetty

Kriitikoiden ylistämää viulukonserttoa pidetään yhtenä lajinsa hienoimmista vuosikymmeniin. Sen musiikki on paitsi virtuoottista, myös lyyristä. Lähivuosina Lindbergin musiikkiin on alettu liittää sibeliaanisia piirteitä, ja viulukonsertosta on löydetty mm. Sibeliuksesta muistuttavia kirkkaan valon sävyjä. Solistina on Pekka Kuusisto.

Magnus Lindberg

Shadow of the future, Suomen ensiesitys

Illan kolmas teos suurelle sinfonietta-kokoonpanolle, kuullaan Suomessa nyt ensi kertaa. Siinä Lindberg jatkaa prosessiaan uusien harmonioiden parissa Tempus fugit -teoksensa jäljissä. Työnimenä on kamarikonsertto, joka elää aina kantaesitykseen Pariisissa kesäkuussa 2019. Säveltäjä itse johtaa festivaalin vierailevaa orkesteria Tapiola Sinfoniettaa.

J.S. Bach - Harrison Birtwistle

Bach Measures

Lindberg aloittaa useimmat työpäivänsä soittamalla puoli tuntia Bachia pianolla. Harrison Birtwistlen Bach-sovitukset punovat konsertin numerot yhteen.

Palvelut

Näytä kaikki konsertit